Zafferano

Blogg

Tredje start och Championat

Datumet var 1/10 och dagen för Ådis tredje Viltspårsprov i Öppenklassen hade kommit. Domare var Malin Höök. Vädret var rätt hyfsat, det vill säga regnet öste inte ner :)

Däremot var det väldigt blött i skogen. Ådi spårar bra trots att han blir ordentligt blöt av att spåra genom ris och snår. 

Ådi gjorde ett fantastiskt bra jobb som trots att mycket vilt passerat över och bredvid spåret tog sig ända fram till spårslut. Jag är så stolt över honom!

Malin tilldelade honom ett förstapris och därmed blev han den allra första Russkaja Tsvetnaja Bolonkan i Sverige att ta titeln Svensk Viltspårprovschampion!

Ådi fick sin Viltspårprovschampion-rosett av Malin och så blev vi fotade av den person vars hund skulle gå nästa spår med Malin. Tack igen till dig!

Jag är lite sen med att skriva här på bloggen eftersom jag ville att titeln skulle komma in på Hunddata och nu idag har Ådi titeln SE VCH.

Ådi och jag har fortsatt att viltspåra när vädret varit bra eftersom det är en bra aktivering och nu har även hans mamma börjat. Vi hoppas att hon ska kunna starta på ett anlagsprov till våren. 

IMG_4264

IMG_4274

Ådi myser hemma efter spåret. Varma goa filtar och en hel del gott i magen. Spåra är i sig väldigt kul, men extra belöning vid spårslut och när man kommit hem är ju alltid mumsigt!

 

 

 


Andra starten i öppenklass

Idag har Ådi gått ett rörligt viltspårsprov för viltspårsdomare Leif Roth.

Ådi gjorde en bra start, fixade hela provet och fick ett förstapris av domaren.

Fantastiskt bra jobbat av Ådi som blev ordentligt blöt på ben och mage eftersom det regnat ordentlig så det var blött i skogen.  Klöven bar han lika stolt som vanligt på väg till bilen. Och sen åkte vi hemåt i en varm och skön bil för att fira med hundgodis till de fyrbenta och tårta till oss tvåbenta!

Vi hoppas på ett spår till i höst!

F666FF9A-AC2D-4F72-9B01-C0B2C9AF1182
Bild från ett annat tillfälle, med lite torrare väderlek😁


Start i Öppenklass

 

Den 29/8 startade Ådi i ett rörligt viltspårsprov i Öppenklass  för viltspårsdomare Malin Höök.

Vill du veta mer om viltspår kan du läsa lite i länkarna här nedan.

Länk till sida om viltspår på skk.se 

Länk till viltspår.com

Bl.a. ska hunden klara vinklar på spåret, bloduppehåll samt att det skjuts ett skott. Hunden har en viss tid på sig att klara hela spåret.

När Ådi skulle gå sitt prov hade han inte fått träna viltspår på flera veckor eftersom sommar, semester och högsommarvärme gjort att det blivit ett långt uppehåll.

Han startade först lite tvekande men fick sedan upp ett bra spårtempo som han höll hela spåret. Vid spårslutet hittade han klöven som han sedan stolt bar tillbaka till bilen. 

Glädjande nog fick han ett förstapris! 

HÄR kan du läsa mer om prissättningen på viltspårsprov.

Jag är så stolt över min fina kille som klarade det så bra!

Förhoppningsvis blir det fler prov innan vintern. 

2162A1DE-1DA1-4762-8D5B-73B33EE13D6C

 


BPH

Idag har Ådi genomfört ett BPH med skott.  Resultatet kan man se på Avelsdata. Det här var den fjärde bolonkan jag hade med till ett BPH och det är alltid lika intressant. 

På startsidan finns en länk till en sida hos SKK där du kan läsa om BPH om du är intresserad.

Nu laddar vi för viltspår! Det ska bli spännande att se vad Ådi tycker om det!

2EF7A4D4-291E-4DE1-B761-BFCB35FA33E6

 


Lite nyheter

Ja nu är det semestertider och hundarna har kamperat med oss i husbilen i ett par veckor vilket de älskar. Det finns så mycket spännande att upptäcka och se.

Bolonkaträff har vi också haft.  En varm dag i Juli ägde den rum och jag tror att vi alla, både folk och hundar, var tacksamma för det skuggande trädet på gården. Många hade tyvärr fått förhinder i år men vi som var med hade mycket trevligt. Och Ådi var så glad att han fick buskompisar! Tack alla ni som kunde vara med! 

Vackra bolonkaprinsessan Zally har flyttat hem till de Småländska skogarna och jag är glad att kunna ge hennes uppfödare möjligheten att kunna förvalta sin egen uppfödning. Vi ser fram emot att kanske få se henne i utställningsringarna framöver! 

Bolonkavalpar har det blivit efter Max och vackra Iskra/Russkaya Roskosh Yagoda Malina. Iskra är Finsk och Svensk Utställningschampion och hon kommer från Ryssland. I våras hade hon och Max en dejt och i början av Juli föddes 3 pigga och starka valpar hos Eva på kennel Mountain Amber's i Malmberget. 2 hanar och en tik. Valparna är alla brun&tan färgade och vill du så kan du följa dom på Facebook. Sök bara på Mountain Amber's så får du upp kennelns sida. De är så ljuvligt söta och fina! Döpta efter superhjältar  är dom och det passar dom alldeles utmärkt!   

 20190717_215654

Så mycket spännande att titta på! Mycket bättre än Netflix! 

20190721_155310

Max aka "Kungen" på bolonkaträff. 

received_1725799867596642

Iskras och Max små superhjältar💙💙❤ Här nyfödda. Nu är de så stora att de börjat smaka riktig mat minsann! Kolla in superhjältarna på Facebook😊