Zafferano

Kakan

Jag fick en bild på Kakan idag av Kakans matte. Hon är dotter till Kokos och Max och Halvsyster till Ådi. Hon har fullt sjå på dagarna och hänger bl.a. med sin matte på jobbet❤️ En pigg, söt och trevlig tjej! Vi får se hur hon utvecklas, kanske blir det småkakor i framtiden☺️❤️

Hennes mamma Kokos har fått en ny frisyr a lá våren 2019. Söt som socker är hon!

Och idag har årets första Bolonka-promenad gått av stapeln. Kul! Vill du hänga med så hör av dig! Vi har också en nybildad grupp på Facebook som heter "Bolonkapromenader i Umeå".

Messaging1551625727954~2

 

Kakan

DSC_1205

 

Kokos i sin nya frisyr 

DSC_1213

Vackert väder idag ❤️

DSC_1212

Ådi 


Uppdatering

Oj så länge sedan jag skrev i bloggen. Julen och Nyår har passerat. Nyårsaftonen spenderade vi tvåben nerbäddade i soffan med hög feber. Tur att hundarna inte kan bli smittade. Istället höll de oss sällskap i soffan. Både på och bredvid oss sjuklingar. När det blir för varmt hoppar de ner på golvet för att svalka av sig en stund.

Nu har vi haft rätt kallt en period. Termometern har ofta visat under -20. Hundgänget har inte brytt sig speciellt om kylan. De älskar att vara ute oavsett vädret! Zally kan behöva ett täcke när det är hård blåst ute och hon är så söt i sitt knallgula 💕 Ådi med sin supertjocka päls verkar helt obrydd och kastar sig gärna ut i snön om han upptäcker nåt spännande. Vi passar på att njuta av den kalla snön som inte fastnar i pälsen! Är det oplogat så kan det bli för kallt för hundtassar på promenaden, så för säkerhets skull håller vi oss till plogade vägar när det är mycket sträng kyla. Sen så har klippningen under tassarna fått bero nu när det varit en kall period. Vi kör med oklippt tills termometern visar ett mindre antal minusgrader. Jag som har varit van att klä på mina kineser med overall, täcke och sockar innan vi gav oss ut i kylan, tycker att det är otroligt lyxigt att bara behöva klä på mig själv innan vi går ut!

Valp-planerna i vinter fick ställas in, ibland sätter livet krokben för planerna. Men vi tar förhoppningsvis nya tag framöver😊 Närmast i tid ligger undersökning av Ådi. Han och ett par till av gänget ska ögonlysas och hans knän ska kollas. Håll tummarna för bra resultat! 

Avslutar med en bild på underbara Ådi som njuter av livet ❤️

DSC_1072


Vinter

Snön har kommit med besked. Både jag och hundarna njuter! Helst när det är några minusgrader. När temperaturen är närmare nollan så bildas det lätt snöbollar i pälsarna.  Man får stanna på vägen och se till att det inte blir för besvärligt att gå för dom. Snön kan fastna under tassarna och vem vill gå med snöklumpar under fötterna? Inte så bekvämt. Jag ville se till att promenaderna i mildvädret blev lite enklare så trimmern och saxen åkte fram för att frisera sexton små tassar. Och sen lite olja i pälsen (en olja för pälsvård) en stund innan vi ger oss ut. Och vips så fastnar det väldigt mycket mindre snö! När man kommer in är det enklasta att duscha av de snöbollar som bildats med ljummet vatten och sedan torka tassarna.

Listan över Årets utställningsbolonka 2018 är nu klar. Winnie kom på tolfte plats och Ådi på femtonde. Fantastiskt resultat eftersom Winnie endast varit på fyra utställnngar i år. Hon blev BIR, BIM, BTKL 2 samt ÖKK2. Ådi var bara på två utställningar och på båda blev han BIR.  Verkligen toppenresultat från mor och son!! 

Så vill jag avrunda med att önska er alla en riktigt God Jul!

_20171122_095844

DSC_0779

20171215_210431


Pluggande

Ja här studeras det för fullt. Bra att försöka hålla de något ålderstigna och trötta hjärncellerna i gång. Visst är det nyttigt och bra att lösa korsord för att hålla hjärnan i trim. Soduko är också bra har jag förstått.  

Men just nu så är det studier i Hundavel och Genetik som gäller. Den fördjupningskurs som SKK lanserat och som jag nu går på distans. Det var ett snilledrag av SKK att börja med dessa distanskurser. Vi har inte så stort utbud av föreläsningar och kurser här i krokarna, så det är bra att kunna plugga via datorn. 

Apropå föreläsningar så har jag nyss varit på en extremt intressat föreläsning i Sundsvall. Färggenetik på hund var ämnet. Duktig föreläsare och trevliga deltagare. Trevligt med nya bekantskaper inom hundvärlden   Jag har alltid varit intresserad av färggenetik ända sedan jag gick uppfödarutbildningen, och nu äntligen fick jag lyssna på ett riktigt proffs inom färggenetiken, och hon lotsade oss genom grunder och färger på ett fantastiskt pedagogiskt sätt.

Bolonkans rasstandard säger att alla färger utom helvitt eller fläckigt accepteras. Samt att vitt på tårna och en liten vit fläck på bröstet accepteras. 

I övrigt så fortsätter vi vänta på löp och roar oss med att med att åka till diverse hundträningar och långa härliga promenader i det oftast krispigt vintriga vädret. Ådi ska få prova på Nosework, det ska bli spännande att se vad han tycker om det!

Ta hand om er och kom ihåg reflexer så här i vintermörkret!

IMG_2752

 

 

 


Klämmor m.m.

Valpsidan är lite uppdaterad, vill du så gå in och kolla in planerna. Nu längtar vi efter småtassar igen! Hoppas allt går bra nu bara, man kan ju aldrig så noga veta.

Jag vill också tipsa om dessa superbra plastklämmor som jag bara inte skulle kunna vara utan. Min favorit då det gäller att sätta upp hundarnas luggar.Det billigaste stället jag hittat hittills att shoppa dom från är Bichon Bolognese och Havanaise Club. Klicka här så kommer du direkt dit. 

DSC_0735

received_1940563019292081

Vi längtar efter valpar. Här är en bild på lilla Kakan som valp