Zafferano

SDHK i Timrå

Ny dag, nya tag! Vi hade parkerat utanför ridstadion i Timrå. Och vi hade hittat en bra plats att övernatta, precis utanför utställningslokal som är ett ridhus. Och elplats fick vi. Lyx! Det är verkligen bra ordnat. Bara att ställa sig på plats och sen kommer någon frivillig själ som ställer upp för sin klubb och och tar betalt. Sen fick vi ett plastband knutet runt vindrutetorkaren som tecken på att vi betalt. Att få gå med hundarna en tidig morgonpromenad i det härliga vädret var ljuvligt. Frosten låg på marken så inget slask och plask som förstör pälsen på de som ska ställas. Solen sken. Fler morgonpigga själar var ute  Påpälsade parkeringsvakter stod redan på plats och en och annan hundägare var nog också vaken, för hundskall hördes ibland. Höga och många, som det blir när många hundflockar vistas på samma ställe. Vår husbilgranne t. ex. hade 9 stycken små charmtroll med sig. På SDHK är det ju bara dvärghundar som ställs, så inga storväxta hundar fanns att  se denna dag.

Domaren för dagen var från Irland,  Maureen Tate-Byrne. 7 vuxna bolonkor och 1 valp var dagens tävlande. Samma härliga gäng som igår! Det var bara att sälla sig till de andra i det superbra hörn som de hittat och slå sig ner. Fast.. det gör man ju aldrig. Åtminstone inte jag. Men jag tror alltid att jag ska sitta och lugnt titta på utställningen innan det är vår tur. Så dagen innan tänkte jag bekymrat att jag måste köpa en stol eftersom jag glömt min hemma. Jag hittade en i en av montrarna och glad i hågen shoppade jag loss. Och på den stolen hade jag prylar och hundar hela helgen, inte mig själv. Men min kropp mår ju bra av att gå och stå, så det var väl lika bra. 😊

Efter valpen var det Ådis tur. Domaren gillade honom och även idag fick han Excellent, CK och CERT! Ådis andra CERT på två dagar! Lycka! Han blev också bästa Junior. 

Winnie vann även idag Championklassen och fick CK! Hon blev även andra bästa tik i Bästa tik klassen! Jättebra resultat, etta dagen innan och tvåa denna dag! 

Så skulle Ådi in i BIR och BIM. Och tamejtusan om han inte går och blir BIR! Nio månader gammal, andra dagen i rad! Jättekul! 

I Bästa junior finalen var det lite bråttom in i eftersom vi hade förväntat oss att valparna skulle gå sin final före. Det påverkade nog Ådi för han ville varken gå bra eller stå stilla med så mycket hundar så tätt inpå. Men till BIS-finalen var vi båda bättre förberedda och han gick bra. Massa hundar är det i finalen. Och jag blev väldigt glad att vi blev "shortlisted", vi blev alltså inte avtackade i första gallringen utan fick vara kvar i ringen när plats 1-4 skulle delas ut. Kul att vi fick vara kvar även om vi blev oplacerade. 

Fotot på Ådi är taget utanför utställningslokalen i det härliga höstvädret. 

Och i Umeå gick bolonkapromenaden av stapeln i lika fint höstväder! 

DSC_0771

 

DSC_0772

DSC_0775