Zafferano

Blogg

Mittnordenutställningen

Mittnordenutställningen i Sundsvall lördag den 6/10 blev en minnesvärd upplevelse.

Jag måste erkänna att jag hade fjärilar i magen. Ådi hade fyllt 9 månader bara för några dagar sedan och hade precis tagit klivet upp från valpklass till junior. Jag brukar ju fara på en del inofficiella utställningar innan det är dags för officiell debut, men det kan vara knepigt att få ihop det nu när jag bytt jobb, dessutom hade hälsan inte varit på topp, så jag och Ådi hade bara varit på en enda. Och vi hade bara hunnit med en utställningsträning tillsammans. Dessutom var utställningen inomhus, vilket många hundar inte är så förtjusta i. Men jag hoppades att det skulle gå bra ändå.

Efter den obligatoriska långa väntan var det så dags för Ådi att ta sina första steg i en officiell utställningsring. Domare för dagen var Jan Sonne-Schmidt från Danmark. 7 bolonkor var anmälda och kom till start. 

Glädjande nog så fick Ådi både Excellent, CK och CERT! Vi var glada och nöjda både Ådi och jag när vi gick ut ur ringen, jag med Ådis första CERT i näven och Ådi med magen full av köttbullar! Att också få berömmande ord från domaren gällande Ådis kvalitét var verkligen roligt. 

Efter att öppenklasstikarna gjort upp om placeringarna så var det mamma Winnies tur att äntra ringen i Championklassen. Winnie älskar utställning och hon bjöd på många svansviftningar denna dag. Hon vann Championklassen med CK och skulle så tävla vidare i Bästa tik-klass med de andra tikarna som fått CK. Och hon showade sig till en vinst och blev Bästa tik! 

Nu skulle bästa tik och bästa hane göra upp om vem som skulle bli BIR (Bäst i rasen) och BIM (Bäst i motsatt kön) och jag kunde ju inte visa både Ådi och Winnie samtidigt, men Max uppfödare Susanne Wiik ryckte in och tog in Winnie i ringen och jag Ådi.  Och den som fick den röd/gula BIR-rosetten var Ådi! Endast 9 månader gammal och på sin första officiella utställning! Fantastiskt!

Så skulle BIR och BIM fotas. Tack till Hanna Wik som fotade! Det var sjåigt att försöka ställa upp en yster junior, titta mot kameran och le, samt konversera med domaren. Samtidigt! Så resultatet blev väl sådär, men jag valde ut det foto som visar hundarna bäst. 

Tur hade vi med vädret denna dag. Blåsigt men inget regn. En promenad med alla hundarna blev det innan vi styrde kosan mot Timrå och nästa dags utställning. Skönt att få vila i passagerarsätet medan maken rattar husbilen! 

 received_146501222970218~2

DSC_0776

DSC_0777