Zafferano

Pluggande

Ja här studeras det för fullt. Bra att försöka hålla de något ålderstigna och trötta hjärncellerna i gång. Visst är det nyttigt och bra att lösa korsord för att hålla hjärnan i trim. Soduko är också bra har jag förstått.  

Men just nu så är det studier i Hundavel och Genetik som gäller. Den fördjupningskurs som SKK lanserat och som jag nu går på distans. Det var ett snilledrag av SKK att börja med dessa distanskurser. Vi har inte så stort utbud av föreläsningar och kurser här i krokarna, så det är bra att kunna plugga via datorn. 

Apropå föreläsningar så har jag nyss varit på en extremt intressat föreläsning i Sundsvall. Färggenetik på hund var ämnet. Duktig föreläsare och trevliga deltagare. Trevligt med nya bekantskaper inom hundvärlden   Jag har alltid varit intresserad av färggenetik ända sedan jag gick uppfödarutbildningen, och nu äntligen fick jag lyssna på ett riktigt proffs inom färggenetiken, och hon lotsade oss genom grunder och färger på ett fantastiskt pedagogiskt sätt.

Bolonkans rasstandard säger att alla färger utom helvitt eller fläckigt accepteras. Samt att vitt på tårna och en liten vit fläck på bröstet accepteras. 

I övrigt så fortsätter vi vänta på löp och roar oss med att med att åka till diverse hundträningar och långa härliga promenader i det oftast krispigt vintriga vädret. Ådi ska få prova på Nosework, det ska bli spännande att se vad han tycker om det!

Ta hand om er och kom ihåg reflexer så här i vintermörkret!

IMG_2752