Zafferano

Blogg

Svensk Vinnarutställning i Sundsvall

Svensk Vinnarutställning var i år i Sundsvall. I dagarna tre ställdes hundar ut i Nordichallen under Påskhelgen. Totalt 3931 hundar var anmälda. Russkaja Tsvetnaja Bolonka som hör till grupp 9 gick på Söndagen. 11 Bolonkor var anmälda.

Alla utställningens domare var från Sverige och domare i vår ring var allround-domaren Nina Karlsdotter. Hon skulle senare under dagen,efter avslutad bedömning i alla ringar, utse helgens Best In Show-vinnare. 

Efter juniorhanar, championhanar, veteranhanen och juniortikar var det dags för championtikarna att göra upp. Winnie börjar vara rutinerad när det gäller utställning. Tar sig gärna en liten tupplur, ihoprullad på utställnings-vagnens trimbord. Men när hon ska in i ringen så är det full fart! Hon älskar verkligen utställnings-livet och när vi skulle in i ringen så var hon direkt på hugget och travade runt ringen med driv och lätta steg och visade glatt upp sitt tjusiga bett för domaren på bordet. ! 

Domaren placerade Winnie som etta i Championklassen. Hon blev bästa tik och därmed SVENSK VINNARE 2019! En mycket, mycket glad  matte fick en svensk vinnare-pin i handen, lyckönskningar från de andra tävlande, och order av ringsekreteraren att stanna kvar i ringen för att tävla mot hanen som blivit bästa hanhund och även han svensk vinnare. Ett varv i ringen och sedan ville domaren titta lite på båda hundarna på bordet igen. Spännande värre! Och den som domaren bedömde var bäst i rasen denna dag var Winnie som fick den röd/gula BIR-rosetten! Vilken lycka!

Jag är väldigt glad att ha fått uppleva detta. Och jag är också väldigt glad och tacksam att jag fick erbjudandet att köpa Winnie. Jag minns när jag hämtade henne när hon var ett år gammal. Och nu är hon Svensk Utställningschampion, Svensk Vinnare-19 och mamma till underbara Ådi och Bobbo. Och inte att förglömma, en trevlig och go familjehund!

Tyvärr var Svensk Vinnare-rosetterna slut så den kommer med posten. Lite snopet men den landar väl i brevlådan så småningom. 

Efter utställningen firade Winnie och de andra hundarna segern med prinskorv. 

20190423_082345

Winnie i husses knä med sin BIR-rosett.

20190423_190129

BIR och SE V-19, SE UCH Smedbys B Eurowinner

BIM och SE V-19+SE JV-19,  SE JV-18 Russkaya Roskosh Naslednik

Domare Nina Karlsdotter 

20190423_190331

Vackra Winnie!

20190421_161443