Zafferano

Blogg

Tredje start och Championat

Datumet var 1/10 och dagen för Ådis tredje Viltspårsprov i Öppenklassen hade kommit. Domare var Malin Höök. Vädret var rätt hyfsat, det vill säga regnet öste inte ner :)

Däremot var det väldigt blött i skogen. Ådi spårar bra trots att han blir ordentligt blöt av att spåra genom ris och snår. 

Ådi gjorde ett fantastiskt bra jobb som trots att mycket vilt passerat över och bredvid spåret tog sig ända fram till spårslut. Jag är så stolt över honom!

Malin tilldelade honom ett förstapris och därmed blev han den allra första Russkaja Tsvetnaja Bolonkan i Sverige att ta titeln Svensk Viltspårprovschampion!

Ådi fick sin Viltspårprovschampion-rosett av Malin och så blev vi fotade av den person vars hund skulle gå nästa spår med Malin. Tack igen till dig!

Jag är lite sen med att skriva här på bloggen eftersom jag ville att titeln skulle komma in på Hunddata och nu idag har Ådi titeln SE VCH.

Ådi och jag har fortsatt att viltspåra när vädret varit bra eftersom det är en bra aktivering och nu har även hans mamma börjat. Vi hoppas att hon ska kunna starta på ett anlagsprov till våren. 

IMG_4264

IMG_4274

Ådi myser hemma efter spåret. Varma goa filtar och en hel del gott i magen. Spåra är i sig väldigt kul, men extra belöning vid spårslut och när man kommit hem är ju alltid mumsigt!