Zafferano

Blogg

Svensk Vinnarutställning i Sundsvall

Svensk Vinnarutställning var i år i Sundsvall. I dagarna tre ställdes hundar ut i Nordichallen under Påskhelgen. Totalt 3931 hundar var anmälda. Russkaja Tsvetnaja Bolonka som hör till grupp 9 gick på Söndagen. 11 Bolonkor var anmälda.

Alla utställningens domare var från Sverige och domare i vår ring var allround-domaren Nina Karlsdotter. Hon skulle senare under dagen,efter avslutad bedömning i alla ringar, utse helgens Best In Show-vinnare. 

Efter juniorhanar, championhanar, veteranhanen och juniortikar var det dags för championtikarna att göra upp. Winnie börjar vara rutinerad när det gäller utställning. Tar sig gärna en liten tupplur, ihoprullad på utställnings-vagnens trimbord. Men när hon ska in i ringen så är det full fart! Hon älskar verkligen utställnings-livet och när vi skulle in i ringen så var hon direkt på hugget och travade runt ringen med driv och lätta steg och visade glatt upp sitt tjusiga bett för domaren på bordet. ! 

Domaren placerade Winnie som etta i Championklassen. Hon blev bästa tik och därmed SVENSK VINNARE 2019! En mycket, mycket glad  matte fick en svensk vinnare-pin i handen, lyckönskningar från de andra tävlande, och order av ringsekreteraren att stanna kvar i ringen för att tävla mot hanen som blivit bästa hanhund och även han svensk vinnare. Ett varv i ringen och sedan ville domaren titta lite på båda hundarna på bordet igen. Spännande värre! Och den som domaren bedömde var bäst i rasen denna dag var Winnie som fick den röd/gula BIR-rosetten! Vilken lycka!

Jag är väldigt glad att ha fått uppleva detta. Och jag är också väldigt glad och tacksam att jag fick erbjudandet att köpa Winnie. Jag minns när jag hämtade henne när hon var ett år gammal. Och nu är hon Svensk Utställningschampion, Svensk Vinnare-19 och mamma till underbara Ådi och Bobbo. Och inte att förglömma, en trevlig och go familjehund!

Tyvärr var Svensk Vinnare-rosetterna slut så den kommer med posten. Lite snopet men den landar väl i brevlådan så småningom. 

Efter utställningen firade Winnie och de andra hundarna segern med prinskorv. 

20190423_082345

Winnie i husses knä med sin BIR-rosett.

20190423_190129

BIR och SE V-19, SE UCH Smedbys B Eurowinner

BIM och SE V-19+SE JV-19,  SE JV-18 Russkaya Roskosh Naslednik

Domare Nina Karlsdotter 

20190423_190331

Vackra Winnie!

20190421_161443


Vinter

Snön har kommit med besked. Både jag och hundarna njuter! Helst när det är några minusgrader. 

Listan över Årets utställningsbolonka 2018 är nu klar. Winnie kom på tolfte plats och Ådi på femtonde. Fantastiskt resultat eftersom Winnie endast varit på fyra utställnngar i år. Hon blev BIR, BIM, BTKL 2 samt ÖKK2. Ådi var bara på två utställningar och på båda blev han BIR.  Verkligen toppenresultat från mor och son!! 

Så vill jag avrunda med att önska er alla en riktigt God Jul!

DSC_0779

20171215_210431


SDHK i Timrå

Ny dag, nya tag! Vi hade parkerat utanför ridstadion i Timrå. Och vi hade hittat en bra plats att övernatta, precis utanför utställningslokalen som är ett ridhus.  Att få gå med hundarna en tidig morgonpromenad i det härliga vädret var ljuvligt. Frosten låg på marken så inget slask och plask som förstör pälsen på de som ska ställas. Solen sken. Fler morgonpigga själar var ute  Påpälsade parkeringsvakter stod redan på plats och en och annan hundägare var nog också vaken, för hundskall hördes ibland. Höga och många, som det blir när många hundflockar vistas på samma ställe. Vår husbilgranne t. ex. hade 9 stycken små charmtroll med sig. På SDHK är det ju bara dvärghundar som ställs, så inga storväxta hundar fanns att  se denna dag.

Domaren för dagen var från Irland,  Maureen Tate-Byrne. 7 vuxna bolonkor och 1 valp var dagens tävlande.  

Efter valpen var det Ådis tur. Domaren gillade honom och även idag fick han Excellent, CK och CERT! Ådis andra CERT på två dagar!  Han blev också bästa Junior. 

Winnie vann även idag Championklassen och fick CK! Hon blev även andra bästa tik i Bästa tik klassen! Jättebra resultat, etta dagen innan och tvåa denna dag! 

Så skulle Ådi in i BIR och BIM. Och han blev BIR! Nio månader gammal, andra dagen i rad! Jättekul! 

Fotot på Ådi är taget utanför utställningslokalen i det härliga höstvädret. 

DSC_0771

 

DSC_0772

DSC_0775

 

 


Mittnordenutställningen

Mittnordenutställningen i Sundsvall lördag den 6/10 blev en minnesvärd upplevelse.

Jag måste erkänna att jag hade fjärilar i magen. Ådi hade fyllt 9 månader bara för några dagar sedan och hade precis tagit klivet upp från valpklass till junior. Jag brukar ju fara på en del inofficiella utställningar innan det är dags för officiell debut, men det kan vara knepigt att få ihop det nu när jag bytt jobb, dessutom hade hälsan inte varit på topp, så jag och Ådi hade bara varit på en enda. Och vi hade bara hunnit med en utställningsträning tillsammans. Dessutom var utställningen inomhus, vilket många hundar inte är så förtjusta i. Men jag hoppades att det skulle gå bra ändå.

Efter den obligatoriska långa väntan var det så dags för Ådi att ta sina första steg i en officiell utställningsring. Domare för dagen var Jan Sonne-Schmidt från Danmark. 7 bolonkor var anmälda och kom till start. 

Glädjande nog så fick Ådi både Excellent, CK och CERT! Vi var glada och nöjda både Ådi och jag när vi gick ut ur ringen, jag med Ådis första CERT i näven och Ådi med magen full av köttbullar! Att också få berömmande ord från domaren gällande Ådis kvalitét var verkligen roligt. 

Efter att öppenklasstikarna gjort upp om placeringarna så var det mamma Winnies tur att äntra ringen i Championklassen. Winnie älskar utställning och hon bjöd på många svansviftningar denna dag. Hon vann Championklassen med CK och skulle så tävla vidare i Bästa tik-klass med de andra tikarna som fått CK. Och hon showade sig till en vinst och blev Bästa tik! 

Nu skulle bästa tik och bästa hane göra upp om vem som skulle bli BIR (Bäst i rasen) och BIM (Bäst i motsatt kön) och jag kunde ju inte visa både Ådi och Winnie samtidigt, men Max uppfödare Susanne Wiik ryckte in och tog in Winnie i ringen och jag Ådi.  Och den som fick den röd/gula BIR-rosetten var Ådi! Endast 9 månader gammal och på sin första officiella utställning! Fantastiskt!

Så skulle BIR och BIM fotas. Tack till Hanna Wik som fotade! Det var sjåigt att försöka ställa upp en yster junior, titta mot kameran och le, samt konversera med domaren. Samtidigt! Så resultatet blev väl sådär, men jag valde ut det foto som visar hundarna bäst. 

Tur hade vi med vädret denna dag. Blåsigt men inget regn. En promenad med alla hundarna blev det innan vi styrde kosan mot Timrå och nästa dags utställning. Skönt att få vila i passagerarsätet medan maken rattar husbilen! 

 received_146501222970218~2

DSC_0776

DSC_0777

 


Zally möter Zazza

En dag i början av Juni fick de äntligen träffas, Callunavias Sense And Sensibility "Zally" och Nevelichki Gloriya "Zazza". Efter att de stått nos mot nos och tittat på varandra så satte de igång att leka. Kärlek  vid första noskontakten💕 De blir nog bästisar de där två😊 Tack Anneli för kaffe och foto!

_20180603_181808