Zafferano

Mittnordenutställningen

Mittnordenutställningen i Sundsvall lördag den 6/10 blev en minnesvärd upplevelse.

Ådi,Winnie och jag knallade iväg till utställningen medan Kokos och Zally stannade i husbilen med husse och käkade köttbullar. 

Jag måste erkänna att jag hade fjärilar i magen. Ådi hade fyllt 9 månader bara för några dagar sedan och hade precis tagit klivet upp från valpklass till junior. Jag brukar ju fara på en del inofficiella utställningar innan det är dags för officiell debut, men det kan vara knepigt att få ihop det nu när jag bytt jobb, dessutom hade hälsan inte varit på topp, så jag och Ådi hade bara varit på en enda. Och vi hade bara hunnit med en utställningsträning tillsammans. Dessutom var utställningen inomhus, vilket många hundar inte är så förtjusta i. Men jag hoppades att det skulle gå bra ändå.

Det var kul att träffa det härliga bolonka-gänget igen! Gamla bekanta och även nya. Mycket surr blir det och många glada skratt! Det är så härligt att vi har så fin gemenskap runt bolonka-ringen. Såklart vill alla vinna, men vi gläds åt varandras framgångar och det är aldrig sura miner. En fin mugg fick jag också med mig hem. Rasklubben firar fem år och alla medlemmar får en fin mugg med den fantastiskt tjusiga loggan på. Jag bara älskar den loggan, den är så fin!

Efter den obligatoriska långa väntan var det så dags för Ådi att ta sina första steg i en officiell utställningsring. Domare för dagen var Jan Sonne-Schmidt från Danmark. 7 bolonkor var anmälda och kom till start. Ådi var ensam hane, och då kan man tro att det bara är att knalla in i ringen och hämta hem certet, men se det är det inte! Jag har varit på utställningar där domaren varken tyckt att det finns en hane eller tik som motsvarar rasstandarden så bra att de tilldelas Excellent och CK och får tävla vidare, eller att bara ett av könen fått det. Dessutom var Ådi nyss fyllda junior och oerfaren i ringen.

Här kan du läsa mer om olika bedömningar som hunden kan få.

Glädjande nog så fick Ådi både Excellent, CK och CERT! Vi var glada och nöjda både Ådi och jag när vi gick ut ur ringen, jag med Ådis första CERT i näven och Ådi med magen full av köttbullar! Att också få berömmande ord från domaren gällande Ådis kvalitét var verkligen roligt. 

Efter att öppenklasstikarna gjort upp om placeringarna så var det mamma Winnies tur att äntra ringen i Championklassen. Winnie älskar utställning och hon bjöd på många svansviftningar denna dag. Hon vann Championklassen med CK och skulle så tävla vidare i Bästa tik-klass med de andra tikarna som fått CK. Och hon showade till sig en vinst och blev Bästa tik! Jättekul! 

Nu skulle bästa tik och bästa hane göra upp om vem som skulle bli BIR (Bäst i rasen) och BIM (Bäst i motsatt kön) och jag kunde ju inte visa både Ådi och Winnie samtidigt, men Max uppfödare Susanne Wiik ryckte in och tog in Winnie i ringen och jag Ådi.  Och den som fick den röd/gula BIR-rosetten var Ådi! Endast 9 månader gammal och på sin första officiella utställning! Fantastiskt!

Så skulle BIR och BIM fotas. Tack till Hanna Wik som fotade! Det var sjåigt att försöka ställa upp en yster junior, titta mot kameran och le, samt konversera med domaren. Samtidigt! Så resultatet blev väl sådär, men jag valde ut det foto som visar hundarna bäst. 

Tur hade vi med vädret denna dag. Blåsigt men inget regn. En promenad med alla hundarna blev det innan vi styrde kosan mot Timrå och nästa dags utställning. Skönt att få vila i passagerarsätet medan maken rattar husbilen! 

 received_146501222970218~2

DSC_0776

DSC_0777

 


Bolonkapromenad

Nu var det längesedan jag skrev på bloggen. I sommar har vi rest runt en del i Sverige och haft besök av den del av familjen som inte bor i närheten. ❤️

I söndags var det premiär för bolonkapromenad på Gammlia. Det var Bobbos matte som kom med det superbra förslaget att vi skulle träffas där  Det var så trevligt att vi beslutade att vi ska träffas där första söndagen i varje månad!

Det var nio glada som möttes upp för en promenad på det fina området på Gammlia och sedan fikade vi en massa gott på det samiska caféet Tráhppie. Vi blev varmt välkomnade av den trevliga personal som jobbade där denna dag. Hon hade gjort så mysigt på verandan med tända ljus och sköna dynor att sitta på. Kaféet är väl värt ett besök om du har möjlighet till det. 

Vill du hänga med på bolonkapromenad så hör av dig till mig så får du veta tid och plats. Alla är välkomna! 🤗 

DSC_0695

DSC_0697

DSC_0690

 


Bolonkaträff

Igår hade vi Bolonkaträff! Som vanligt tillsammans med kennel Con Brio EZ!

Winnie och Kokos löper båda två, så de fick vara på sitt håll medan vi andra var utomhus i det vackra vädret. 16 st  var vi och 16 hundar (Kokos och Winnie ej medräknade). En fantastiskt bra uppslutning, och en del hade kört väldigt många mil för att vara med. Rena släktträffen var det, 11 av de 13 bolonkorna var släkt. Även morfarsfar till vår C-kull var där, 11 år gammal och i strålande form! Vi fikade en massa gott och hade trevligt, och hundarna sprang som dom ville mellan uterum och den lekvänliga gräsmattan. Mycket hundbus blev det!

Tack till er alla som kom! Jag ser redan fram emot nästa år! ❤️❤️🤗❤️❤️

_20180701_225422

Fotade gjorde jag alldeles för lite. Tur då att det fanns andra som fotade☺️ Tack för bilden Sandra! 


Winnies Championat

Fick trevlig post igår, Winnies Championat låg i brevlådan😊 Nu får det bli en tur till Ikea för att hitta lämplig ram, sen ska den upp på väggen tillsammans med Max Championat. Nya mål har vi också, framtiden ser verkligen spännande ut med nya utställningar och så småningom en valpkull. Men i sommar ska vi bara njuta av det förhoppningsvis vackra vädret och gå många lååååånga promenader som Winnie älskar💕

_20180614_091856


Bröderna Bus

Idag har vi haft fint besök av Zafferano Bubbel Pop "Bobbo" och hans matte. Ådi tyckte det var kul att få besök av brorsan och mamma Winnie höll ett vakande öga på omgivningen medan de busade. Bobbo är lika lätt att fota som sin mamma, d.v.s. det går inte bra alls😁. Men till slut så blev det ett foto, även om det blev lite suddigt. 

_20180612_141425

Zafferano Bubbel Pop