Zafferano

Blogg

Ett nytt år!

Vi vill önska er alla en god fortsättning på det nya året!IMG_3436

Snön verkar nu äntligen ha kommit för att stanna och vi njuter!

Jag ser fram emot 2017 med spänning!

Max och Winnie ska ut i ringarna igen. Max har ett cert och vi hoppas ju såklart på fler! Och vår lilla bolonkaprinsessa Zally ska så smått prova på det hon med.  Vi får se! 

Och kanske, kanske är 2017 året då det återigen föds en efterlängtad kull i kenneln.. Vi hoppas på det bästa!

Bilden ovan på Kokos är från vår promenad i dag 

 


Anlagsklass i viltspår

Nu har Kokos gjort sitt viltspårsprov i anlagsklass och hon klarade det med glans!

Jag är omåttligt stolt över min lilla Kokosprick! Hon startade lite försiktigt precis i starten, men sen var det bara att se till att försöka hänga med! 

Domaren skrev bl.a. så här "En mycket duktig hund med bra tempo och självständig i sitt arbete. Rekommenderas varmt till fler spårprov."

IMG_2948

 


Max BPH

I lördags styrde jag, Max och Max fodervärdar kosan mot Strandvallens hundskola. Nu var det äntligen dags för Max BPH.  BPH är en förkortning för Beteende- och Personlighets-beskrivning Hund. Alla vi runt Max tycker ju att han är en sån trygg hund. Men vad skulle resultatet av BPH:n visa? Så spännande!

Max är den femte bolonkan i Sverige att genomföra ett BPH (om nu ingen gjort det ungefär samtidigt som vi och det inte syns i avelsdata än) och den andra bolonkan som jag tar med på ett BPH. (Jag och Kokos besökte Strandvallens hundskola under 2015 för hennes BPH.)  Filmen om BPH som du kan se här såg jag en vända till kvällen innan. Alltid skönt att vara förberedd.

Vill du läsa om BPH kan du göra det här.

För mig är BPH ett bra och mycket viktigt redskap i avelsarbetet. Och ju fler vi blir som beskriver våra bolonkor,desto bättre!

När Kokos gjorde sitt BPH under 2015 var det ganska många platser lediga. När jag för en tid sedan gick in och tittade på lediga platser för ett BPH på hundskolan så var det knökfullt! Så kul! (Max hade jag bokat in för flera månader sedan, men nu är det snart dags för Winnie.)

Nå hur gick det då för Max?

Kan till att börja med säga att hans fodervärdar imponerar, de var publik under inte mindre än tre BPHn innan det var dags för Max! Hundintresset på topp! Själv hann jag bara med att vara publik under ett.

Jo Max han visade upp vilken trygg hund han är. Skott som brann av och den läskiga gubben som kom ut ur skogen rubbade knappt hans inre lugn. Han är social och trevlig men inte överdrivet utan tar man kontakt så umgås han gärna och är glad men han är inte så "på".   Fina egenskaper! Och fina ord från beskrivaren på genomgången efteråt. Man kan bli tårögd för mindre. Du kan se sammanfattningen av BPHn på bilden nedan.  Ett fullständigt resultat får du om du går in på Avelsdata och letar upp Max där. (Stensöbäcken's Flax)

Vad säger rasstandarden om uppförande/karaktär? Jo att "Rasen ska ha ett mjukt och vänligt sätt och ett livligt temperament med jämt kynne".

Sen fick vi åka hem med den sammanfattande beskrivningen och den fina rosetten man kan få köpa efter ett genomfört BPH. En i mitt tycke en av de finaste man kan ha

IMG_2593IMG_2608