Zafferano

Om mig

Lite om mig:

Jag är en stor djurvän sedan barnsben och har haft katter och en period i unga år även hund. Vår första hund i familjen kom till oss 2005.

Den första Bolonkan träffade jag 2010 och blev blixtkär och sedan dess är det rasen som ligger mig varmast om hjärtat.

Jag har gått Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning och även gått kursen Hundens beteende i SKK:s regi. Genom åren har jag och hundarna gått många kurser och tränat lydnad, freestyle, viltspår och agility. Numera ligger fokus mest på utställningsverksamheten men jag försöker hinna med lite viltspår och annan aktivering också.

 

Lite om kenneln:

Jag har genomfört BPH (Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund) med ett par av mina tikar samt en hane som jag deläger, och jag planerar att göra det med alla hundar som ska gå i avel framöver.

Jag följer SKK:s och SRTBK:s regler och rekommendationer gällande avel. Jag kollar status på knän (patella) och ögon. Vi har även valt att gentesta våra hundar som ska gå i avel för Prcd-PRA (en ögonsjukdom). 

Våra hundar bor med oss i familjen och valparna växer upp i hemmiljö. Jag ägnar mycket enskild tid till valparna när de börjar bli lite större. Mamman och valparna lämnas i fred den första tiden så det tar ett tag innan man kan få komma på besök för att titta på valparna.

Ur kullarna behåller jag den eller de som jag tror kan tillföra något i min avel. Jag gör aldrig en kombination där jag inte själv är ute efter att behålla minst en valp.  Jag lovar aldrig att en valp kan passa till avel eller utställning eftersom man inte kan veta hur en valp utvecklas utan alla säljs som sällskapshundar. Jag som lever med valparna och lär känna dem bra vill att de ska komma till rätt hem så jag förbehåller mig rätten till fri prövningsrätt, d.v.s. att jag väljer vem eller vilka som ska få köpa en valp.

Till sist, kom ihåg att bolonkan kan bli 15-16 år gammal om man har tur. Du ska ha tid och ekonomi för att ha en bolonka-kompis hos dig i många, långa år. Valpar är alltid söta men de växer upp till vuxna hundar de med :)

DSC_1052

DSC_1053

 

Dagens datum

tisdag
22
januari
Vincent, Viktor

2019
Vecka 4