Zafferano

Om mig

Lite om mig:

Jag är en stor djurvän sedan barnsben och har haft katter och en period i unga år även hund. Vår första hund i familjen kom till oss 2004.

Den första Bolonkan träffade jag 2010 och blev blixtkär och sedan dess är det rasen som ligger mig varmast om hjärtat.

Jag är har genomfört Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning. Genomfört SKKs distanskurser i Hundens Beteende samt Hundavel och genetik. Även varit på många föreläsningar i bl.a. Färggenetik och Ögonsjukdomar hos hund. Genomfört en helgkurs i Hundens Anatomi. Genom åren har jag och hundarna gått många kurser och tränat lydnad, freestyle, viltspår och agility. Numera ligger fokus mest på utställningsverksamheten men jag försöker hinna med lite viltspår och annan aktivering också.

 

Lite om kenneln:

Jag har som mål att genomföra BPH (Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund) med alla hundar som ska gå i avel.

Jag följer SKK:s, Jordbruksverkets och SRTBK:s regler och rekommendationer gällande avel.

Våra hundar bor med oss i familjen och valparna växer upp i hemmiljö. Mamman och valparna ska ha lugn och ro den första tiden så det tar ett tag innan man kan få komma på besök för att titta på valparna.

Ur kullarna behåller jag den eller de som jag tror kan tillföra något i min avel. Jag gör aldrig en kombination där jag inte själv är ute efter att behålla minst en valp. Jag lovar aldrig att en valp kan passa till avel eller utställning eftersom man inte kan veta hur en valp utvecklas utan alla säljs som sällskapshundar. Jag som lever med valparna och lär känna dem bra vill att de ska komma till rätt hem så jag förbehåller mig rätten till fri prövningsrätt, d.v.s. att jag väljer vem eller vilka som ska få köpa en valp.

DSC_1052

DSC_1053